Når drømme bliver til virkelighed – og forandres

Æblegaarden B&B’s historie. Drevet af drømmen om et enklere liv med vind i håret og jord under neglene, slow food og simple living byttede vi i 2000 tilværelsen i den tre værelses i København ud, med en landejendom i Vestsjælland. Her startede vi Æblegaarden B&B og kursuscenter.

Aeblegaarden B&B Jack and wife

Vi havde store planer om ombygning af en staldlænge, hvor der skulle være flere værelser og et stort konferencelokale, men startede ud med den plads der nu var til rådighed.
Den midlertidige løsning blev bl.a. at gæsterne spiste i vores eget store spisekøkken – og vi fandt ret hurtigt ud af at vi trivedes med at møde gæsterne på denne uformelle måde.

Det, at gæsterne spiste i køkkenet sammen med os og ikke bare var nogle ”anonyme fremmede”, blev til en livsstil for os og et særkende for Æblegaarden B&B .

 

Ombygning af stalden blev droppet. Men hvad så med alle bygningerne, økonomien og balancen? Efter fire år, erkendte vi, at skønt vi nu både havde vind i håret og jord under neglene, endnu engang var havnet i hamsterhjulet. En morgen kiggede vi hinanden dybt i øjnene – og besluttede at sælge.

 

Salget gik hurtigt og jagten gik ind, på at finde et nyt sted, hvor vi kunne lave et hyggeligt, lille Bed and Breakfast med blot 2-3 værelser. Vores søgen førte os efterhånden over Storebælt og vi blev glade for det Sydfynske og især Langeland med sit bølgende kulturlandskab og fine gamle skove vandt vores hjerter.

 

Men det endte med, at der kom til at gå næsten halvandet år, før vi en solrig dag i maj 2006 faldt pladask for de blomstrende æbletræer i forhaven, plankegulvene, loftshøjden, de ådrede fløjdøre og følelsen af at tiden stod stille, i det der siden blev ”Den Nye Æblegaard”.

 

Der var bare lige en lille detalje – huset trængte til en gennemgribende istandsættelse!

Så det var på med vanten og i gang med den helt store tur, der indbefattede to nye badeværelser og et stort køkken der blev etableret helt fra grunden, døre og vægge der blev flyttet, så husets grundplan passede til vores behov. Nye vinduer og isolering under de gamle plankegulve, et helt nyt varmeanlæg og anlæggelse af en ny forhave. Blandt andet.

 

I 2008 slog vi så dørene op for de første ”nye” B&B gæster og lige siden har vi haft stort set fuldt hus hver sommer.

 

Vi har elsket alle årene med gæster fra nær og fjern – nogle endda fra så eksotiske egne som Kina, Australien, Mexico og USA. De mange fine snakke med forskellige mennesker over morgenkaffe og friskbagte boller har både givet os udsyn og gjort os rummelige.

 

Der er blevet lavet flere boligreportager fra Æblegaarden.

Denne her kan stadig ses på nettet, bl.a. om vores ombygning og med fine fotos af Alex Tran.

BEDRE HJEM

 

Vi glæder os til at høre fra dig

Booking